Парите са откраднати от магазин от голяма търговска верига

Пореден магазин от голяма търговска верига стана обект на посегателство. Крадци се опитаха да задигнат монети от кафемашината, която се намира пред магазина. След като не успели, те откраднали кутия с дарения на болно дете.

Четири кражби на кутии за дарение от магазин във Варна

„Обектът работи денонощно. След 22 ч. е отворено само едно прозорче от съображения за сигурност. Продавачката обаче решила да пусне крадците вътре с цел да бъдат обслужени по-адекватно”, обясни в ефира на "Здравей, България" Николай Петков, управител на веригата магазини.

След предишни посегателства над кутиите за дарения от обектите на веригата, служителите й прибирали събраните суми в края на всеки работен ден, за да остават в тях минимални суми. В момента на кражбата в последната задигната кутия е имало между 10 и 15 лева.

Дръжте крадеца”: Мъж задига велосипеди от подземен паркинг във Варна

Управителят на търговските обекти каза, че извършителите не деянието не са същите, които са откраднали другите дарения. „Това са съвсем нови герои. Според наши източници в квартала те са семейство и имат дете. С тях имало и момиче, което е отвличало вниманието на продавачката”, коментира Петков.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook