Вече месеци наред актрисата се превъплъщава в злата свекърва Бонка в сериала „Пътят на честта"

Ива Софиянска-Божкова се среща с актрисата Галя Александрова и дъщеря й Александрина Василева, която е „Мисис България”, участва в първенства по спортни танци, категория „сеньори”, работи във фармацевтична компания. Категорично различните като характер майка и дъщеря са много близки в живота. Всички се питат дали Галя Александрова носи нещо от твърдостта на Бонка от „Пътят на честта”. Тя е отговаряла вече на този въпрос, но днес дъщеря й дава един много интересен отговор.

За Галя Александрова като майка

„За мен е гордост да съм дъщеря на такава актриса, но и отсъствието на майката е тъжно. Артистите са много ангажирани, а е самотно без майка. Аз съм медицински представител към фармацевтична компания. Като дете съм участвала в театрални школи, които е водила майка ми. В момента се занимавам и със спортни танци, ходя по конкурси и участия. Това вероятно е част от артистичния ген от майка ми. С моя партньор сме шампиони на България в категория „сеньори”, три пъти сме ходили и на световни първенства. Печелила съм и титлата „Мисис България”, разказа Александрина Василева.

„Тя израсна в театъра и операта. Майка ми беше 27 години счетоводител в операта в Стара Загора. Но като я питаха като малка какво работи майка ти, тя отговаряше, че нищо не работя, защото съм артистка. Но когато започна да ме гледа в телевизионните ми изяви, вече смяташе, че работя в телевизора. Близки сме, приятелки, обръща се с мен по име, реално сме като сестри”, разказа Галя Александрова.

 „Аз понякога съм много бурна в реакциите си и в емоциите си. Не съм подмолна, винаги казвам какво не ми харесва и какво ми харесва. Понякога, ако не съм го казала на мига, то се натрупва. И после в незнаен ден и час, излиза тапата и шампанското се излива. Много съм щастлива и се гордея с дъщеря си. Много е умна, работлива и дисциплинирана”, призна актрисата.

За ролята на злата свекърва Бонка

„Като ме видят по улиците в Стара Загора и казват: „Ето я малката Бонка”, за мен това вече е нарицателно. Бонка и малката Бонка. Много се гордея с нея”, призна Александрина Василева.

„Аз се развълнувах защото такава е моята техника. Преди премиера се опитвам да вляза напълно в образа на героя. Да се концентрирам в него и все едно се затварям в капсула”, заяви Галя Александрова.

Още за това как се е справила с ролята на родител Галя Александрова, гледайте във видеото на „Събуди се“.