Стотици деца се нуждаят от специално лечение, за да могат да стигнат на ръст връстниците си

Стотици деца се нуждаят от специално лечение, за да могат да стигнат на ръст връстниците си. А когато родителите не могат да си го позволят, "Българската Коледа" се заема да осигури щастливия край на приказката. Eдно от тези деца е Преслав. Битката със заболяването му  започнала преди 3 години.

„Не наддаваше нито на килограми, нито на ръст. Не искаше да се храни. Пиеше много лекарства, но промяна нямаше. Разбрахме, че страда от нанизъм – щитовидната жлеза не отделя хормон на растежа”, разказа бащата на детето.

"БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА": Сиана от Добрич и битката с вродена аномалия

В началото се страхували от всяка стъпка. Лечението се оказало голямо изпитание, защото било много скъпо. Преслав минава всеки ден по 14 километра, за да ходи на училище, а татко му работи на смени и пътува до завода и обратно близо 100 километра за всяка от тях. Заплатата е между 650-700 лева. Единственото спасение се оказва „Българската Коледа”.

Момчето вече е пораснало с 10 сантиметра и сега е високо 109 см, но още не е в нормите за възрастта. В малкото му сърцчице обаче има големи мечти.  Когато порасне голям пък иска да стане инженер, за да конструира разни неща в полза на хората. Семейството благодари на всички хора, които помагат на „Българската Коледа”.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си