Момченцето вече се възстановява в детското отделение

В празничните дни 8-годишно дете е прието в болницата в Добрич заради алкохолно натравяне, а възрастен получи контузия на окото от пиратка, съобщават от многопрофилната болница за активно лечение.

Детето постъпило в болницата на 1 януари. Направен му е скенер на главата и е консултирано с токсиколог. За кратко момченцето престоял в реанимацията и вече се възстановява в детското отделение.

Единственият пострадал от фойерверки, регистриран в болницата, е насочен за лечение в здравно заведение във Варна. Само в новогодишната нощ през спешното отделение в МБАЛ-Добрич са преминали 105 пациенти, от които над 30 са деца, допълват от лечебното заведение.

15 пострадали от пиратки и препиване в новогодишната нощ

В болницата вече изплака и първото бебе за 2020 година - момченце с тегло 2 килограма и 330 грама. Новороденото е шесто дете на 34-годишна жена от добричкото село Камен.

В София 15 души пострадаха от пиратки или препиване в новогодишната нощ. 3-годишно дете с травма на ухото е прието в Клиниката по изгаряния на "Пирогов" заради бомбичка. Помощ след прекаляване със спиртни напитки са потърсили 5 момчета и 3 момичета. Всички те са били хоспитализирани с до 2 промила алкохол в кръвта.