Външният ни министър участва в дискусия, посветена на хърватското председателство на Съвета на ЕС

„Работи се в интерес на детето и семейството му”. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Екатерина Захариева, предаде БТА. Тя коментира случая със 7-месечното българче, отнето от семейството му от германските социални служби.

Отнеха бебето на българско семейство в Германия (СНИМКИ)

„Казусът с детето се следи от първия момент, в който получихме информация от нашите консулски служители в Берлин. Във връзка сме с всички страни, включително с германските власти, за изясняването му” Разбирам и съчувствам на родителите, и разбирам, че търсят подкрепа отвсякъде”, добави тя. Външният ни министър увери, че имат подкрепата на българската държава и се работи в интерес на детето и на семейството.

ЗА NOVA: Говори майката, чието бебе бе отнето в Германия

Захариева напомни, че изнасянето на подробности и публична информация в подобни случаи понякога по-скоро вреди. „Работим, в тясна координация сме с всички страни, не само МВнР, но и други министерства като Министерството на правосъдието. Надявам се всичко да се разреши в интерес на детето и на семейството”, коментира Екатерина Захариева. Тя участва в дискусия, посветена на хърватското председателство на Съвета на ЕС, което започна на 1 януари тази година.