Следващият закрит процес е насрочен за 21 януари

Българско семейство ще бъде съдено в немския град Винзен за предполагаема злоупотреба със 7-месечното им дете, съобщава „Ди Велт“, цитирани от БГНЕС.

ЗА NOVA: Говори майката, чието бебе бе отнето в Германия

Съдът във Винзен ще реши следващата седмица съдбата на бебето, поето от социалните грижи, съобщи адвокатът на родителите, Рюдигер Шулц-Ганзен. Момиченцето е настанено в приемно семейство от Службата за младежки грижи на окръг Харбург. Родителите настояват детето да им бъде върнато.

Близки на отнетото бебе на протест пред посолството на Германия в София (ВИДЕО)

Според описанието на адвоката, българското семейство живее близо до град Харбург. Малко преди Коледа детето е пострадало в автомобилна катастрофа в Унгария. Автомобилът на родителите е ударен от голямо превозно средство с ремарке. Родителите отлетели за Хамбург с пострадалото дете и го закарали в болницата в Алтона.

Там лекарите изразили подозрение, че някои от нараняванията са по-стари. Те установили хематом в главата и фрактури по краката. Възникнал въпрос дали детето е насилствено третирано или е паднало. Родителите обаче не са уведомили за падане.

Захариева за отнетото от родителите му дете в Германия: Работи се в интерес на семейството

По искане на Службата за младежки грижи семейният съдът разпореди вземането на детето под опека на 9 януари. Съдът също така изпрати молба за експертно заключение за нараняванията до Университетската клиника Хамбург-Епендорф.

Следващият закрит процес е насрочен за 21 януари.