Божидар Барлакоски е носител на 25 международни награди за фотография

Младият журналист от Северна Македония Божидар Барлаковски ще открие първа изложба в София в понеделник вечерта. Тя е озаглавена „Животът на другите” и показва моменти на обикновени хора, заснети с искрените им емоции. Посетителите ще имат възможност да видят кадри на трудещи се хора, детска игра, движението по улиците, празници, традиции, семейни моменти и ритуали, част от нашата лична и колективна самоличност, която искаме да запазим, споделим и пренесем както в света около нас, така и на идните поколения.

Експозицията ще бъде открита в галерия на ул. "Кракра" 11  от председателя на Българското фотографско сдружение Иво Хаджимишев. Тя е под патронажа на Министерството на културата на югозападната ни съседка.

Божидар Барлакоски е роден през 1984 г. в Прилеп. Занимава се активно с фотография от 2009 г. насам. Носител е на над 25 международни награди за фотография, между които и бронзов медал за фотожурналистика от Toronto Camera Club, PSA сребърен медал за фотография в Кипър, сребърен медал за фотография в Украйна, златен медал за колекция на фотографии по време на Дните на македонската фотография 2004 г, както и на редица признания и дипломи. Една от фотографиите на Божидар Барлакоски е публикувана в уеб изданието на световноизвестното списание National Geographic в класацията “Daily dozen”. Участвал е като член на журито на пет международни конкурса за фотография. Досега има две самостоятелни изложби – в Кичево и в Скопие и е участвал в повече от 20 колективни в различни държави.