Страницата им направи бум във Facebook

Пожарникари станаха хит в мрежата. Те са от Шеста Районна служба по пожарна безопасност, която може би е най-известната  пожарна в страната, след като предизвика бум в социалните мрежи и то не със скандал, а с полезна информация. и.

Огнеборците решават, че ще си спестят много тревоги, ако хората знаят по-добре какво да правят при пожар. „Скоро станахме над 3 хиляди човека, които ни харесват”, споделя пожарникарят Ивайло Димитров.

ГЕРОИТЕ НА АВСТРАЛИЯ: Осветиха операта в Сидни с ликовете на пожарникари (ВИДЕО+СНИМКИ)

Статията му за това какво трябва да правим, ако кола се запали в движение става вайръл за часове. „Тази статия с горящата кола много ме изненада, че до толкова хора достигна. Facebook казва, че е достигнала до 173 хиляди човека. Не се знае просто от огъня какво ще стане коя жица ще даде на късо и колата тръгва от силата на стартера”, коментира той.

Полезната информация се пише и публикува напълно безплатно. Не с общинско финансиране, не по европейски проект. Няма и платена реклама. „Никога не съм мислил да направя платена реклама, защото тя  е напълно доброволна, за да се рекламираме трябва аз да извадя пари, а не ми е това целта. Те приятелите на пожарната сами ще ни намерят и очевидно ни и намират.  Получавам и лични съобщения на най-различни теми, та дори и такива по-пикантни предложения. Влизат и канят на кафе директно”, разказва още Ивайло Димитров.

Пожар избухна в психодиспансера в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

В социалните мрежи пожарникарите обясняват още защо у нас котетата на дърветата не се спасяват, както по филмите. „Котката е такова животно, което може да слезе и само на практика ние помагаме на стопаните или на живущите около мяукащото животно, защото стресът и тревогата и те са проблем”, казва огнеборецът.

А за да не обвинят от Facebook огнеборците в плагиатсво и снимките в страницата им са авторски. Дело на дама, която гори в професията – Силва Тонева. „Когато е показана една ситуация, показано е как да се действа в една ситуация може би само като го прочетеш и го видиш някакси си вътре в нещата - в историята, в трагедията и може би можеш да възпроизведеш, че и на теб може да ти се случи и да знаеш как да действаш”, коментира тя.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си