"Тази професия ме кара да се чувствам пълноценна и обичам връзката с публиката", казва тя

Тази седмица Мария Йотова ни среща с едно момиче DJ - Габриела Вергилов. У нас тя стана популярна покрай парче, в което вплете култовата реплика на покойния вече Стефан Данаилов: „Ти знаеш ли, че имаш страшни очи”? В чужбина музиката й звучи по BBC Radio 1, в саундтрака на номиниран за "Оскар" филм, но най-вече по европейските клубни сцени.

"Свирила съм по фестивали. Тази професия ме кара да се чувствам пълноценна. Имам парче, което е част от саундтрак на филм, който е кандидат на "Оскар". Всичко това стана с много работа в студиото. Късметът е микс от работа и да си на правилното място. В моята индустрия работят мъже, но когато една жена се появи на сцена с талант, тогава те започват да се притесняват ", каза Габриела.

Най-известната жена диджей в Италия е българка

Въпреки че е диджей, тя винаги е искала да бъде певица. "Нямах смелостта да пея пред хора. Когато открих електронната музика, се пречупих. Ходих на партитата и не вярвах, че от начин на живот ще се превърне в професия. Предполагах, че ще се занимавам с мода, но приятелите ми ме насочиха към музиката", каза още Габриела.

По думите ѝ семейството я е подкрепяло винаги, но в началото не са могли да разберат смисъла на тази музика. "Майка ми изпитваше съмнения към електронната музика. Заведох я на участие през август месец. Тогава бях много притеснена, но след партито тя беше свидетел на любовта ми към това, което правя. Най-трудното ми беше да продължа да го правя, без да се откажа", заяви тя.