Увеличават се хората под карантина у нас

„Приемайки абсолютно всички за карантина, това ще изтощи системата, преди да е дошла кризата. Този модел на поведение е във всички страни”, заяви на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

Десетки под карантина у нас заради коронавируса (ОБЗОР)

„Относно Италия официално са обявени 320 случая. Има още един смъртен случай – стават общо 10. В 11.30 беше обявена ситуация и в Загреб. Мъж, който е пътувал до Милано, е дал признаци за коронавирус”, обяви Мутафчийски.

„Няма доказателства за такъв случай в Румъния, нито пък в Сърбия. Няма обявена такава ситуация”, категоричен бе той.

Мутафчийски разкри, че през нощта във Военномедицинска академия са постъпили двама души, пристигащи от Италия, които са поставени под наблюдение с минимална грипоподобна симптоматика. 

 

 

Проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че доказаните случаи на грип Б през последната седмица са два пъти повече от грип А.

"Оказа се, че с идването на пролетта нещата се разместват и очакваме разпространение на случаи на грип Б. Препоръчваме на хората Витамин Д, ограничаване на контактите, миене на ръцете и ако няма маски – шалове", посочи Кантарджиев.

Българката, блокирана в хотел в Тенерифе: Седим заключени и чакаме информация

 По последни данни 20 българи се намират под карантина в различни болници у нас. Към момента обаче все още няма доказан случай на заразен с коронавирус. Във вторник са  приключили изследванията на пациенти от Пловдив, Сливен и Габрово - като пробите са негативни.  Очакват се пробите от Русе, Бургас и отново от Сливен -но за други пациенти.

 

 

Недостиг на предпазни маски в аптеките

Предстои и областните управители да направят заседания с директорите на болници във всяка област. Те трябва да подадат информация към щаба с какъв ресурс разполагат в случай, че вирусът дойде в България.

Група от 16 ученици и двама учители от Ловеч е поставена в 14-дневна превантивна карантина след завръщането си от Италия. Установено е, че всички са в добро физическо състояние и нямат оплаквания. Това се посочва в изявление на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова в профила ѝ във Facebook по повод появила се информация в интернет, съобщиха от пресцентъра на Общината.

 

 

В САЩ разработват антивирусен препарат, лекуващ коронавируса

Термокамерите по летищата вече са на всички терминали и е създаден алгоритъм за действие при евентуална криза.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК