Вицепремиерът призова да не се създава масова психоза

В стремежа си да реагираме адекватно на ситуацията да не създаваме масова психоза. Това, че някой  е заразен, не значи смъртност. Взети са всички мерки и това е правилното поведение. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на „Здравей, България”.

Властта с последни данни за коронавируса у нас

„Хората не се пускат в болничен от телевизора. Министърът на здравеопазването също не може да пусне 1/3 от българите. Болничните се предписват от лекар. Той преценява какво да прави и какъв е риска. Посланието на министъра е следното – не може всеки, който е бил на почивка, да излезе в двуседмичен болничен”, обясни той.

„Всички трябва да бъдат гъвкави в тази ситуация. Хората по цял свят пътуват, може да не проявят симптоми”, съветва Дончев.

Десетки под карантина у нас заради коронавируса (ОБЗОР)

"Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус. На сайта на Министерство на здравеопазването има достатъчно информация какви превантивни мерки трябва да се вземат", добави той.

Вицепремиерът коментира и статията на „Ел Периодико”.

Борисов: От 15 години не съм ходил в Барселона, нямам имоти там

"Властите в Испания, по сигнал, подаден от България, разследват въпросния имот. Не чух да разследват премиера. Това е стара манджа, претопляне на испанския котлон. Такива неща не се случват случайно. Премиерът много ясно заяви, че къща в Испания няма. Още повече, че се появи и собственикът на имота", категоричен бе Дончев.

Според него интерес от подобен скандал може да има всеки.

„Не беше хубаво изказването на Каракачанов. Нито армията е негова, нито полицията е на Маринов. Такива изказвания ни връщат 100-тина години назад. Вчера имаше среща на НСИ и Агенция „Митници” и там бяха категорични, че няма изкривяване на данните”, коментира Дончев.

„Темата за приватизацията не е затворена за българското общество. Много сделки са в обхвата на давностния срок и може да се реагира. Имаме разнолики примери. Има приватизарини предприятия, които работят, но има и безобразни примери. Нормално е хората да бъдат гневни” , смята вицепремиерът.

Целият разговор с вицепремиера Томислав Дончев гледайте във видеото.