До дни семейството му заминава за Германия

Само за една нощ хиляди българи създадоха прецедент, след като събраха над 180 000 евро. Така те ще спасят живота на 3-месечния Анди от София. Момченцето се нуждае от скъпоструваща чернодробна трансплантация.

„Винаги съм знаела, че хората са добри, но това е магия!” С тези думи ни посреща майката на Анди, Христиана. Въпреки, че лекарите не дават повече от месец живот на Анди, ако спешно не му бъде присъден нов черен дроб, днес усмивката се е върнала на лицето й.

Защо българин лежи вече половин година в арменски арест?

Жената е благодарна на хилядите българи, които дариха пари за сина й. Заради съпричастността и позитивните писма, с които е залята от снощи, майка му призна, че не е спала от вълнение.

„Не мога да ви опиша какво почувствах! Това не е нещо, което се описва с думи. Една огромна благодарност! Не можехме да си представим толкова бърза реакция”, споделя развълнувана Христиана Илиева.

„КЪСИ РАЗКАЗИ": Когато помощта за другите може да бъде твоето лекарство

Тя разказва публично за заболяването на бебето си в четвъртък, тогава е стартирана и кампанията за набиране на средства. Часове по-късно, необходимите за трансплантация пари вече са по сметката на клиника в Германия. С бързата си реакция пък, дарителите създадоха прецедент в историята на този вид дарителство.

„Буквално вчера около 17 часа стартирахме кампанията и не очаквах, че през цялата нощ ще се събере тази огромна сума. Просто е прекрасно!Абсолютен прецедент”, смята Елена Бисерова от „Хелп Карма”.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Вълна от съпричастност към 23-годишната Михаела от Перник (ВИДЕО)

„Най-много са малките дарения по 5, 10, 20 евро и това е идеята на съпричастността”, добавя тя.

След като имат парите за операцията,близките на Анди се приготвят за път. И двамата са съвместими с него, но лекарите тепърва ще преценят кой е по-подходящ за донор за момченцето. До дни семейството заминава за Германия, тъй като надеждата идва от там. Лекарите им казват, че шансът за успех при този вид чернодробна трансплантация е над 90 процента.