Близки на загиналите протестират срещу решението на съда

Бургаският окръжен съд реши, че шофьорът на автобуса, помел двама на пътя между Бургас и Созопол, ще получи мярка „домашен арест” до приключване на делото. Близките на загиналите протестират, защото се опасяват, че шофьорът може да избяга в чужбина и случаят да приключи без присъда.

Катастрофа затвори пътя Бургас - Созопол, има двама загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 28 февруари автобус прегази мъж и жена, докато жертвите оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на пътя. Покрай тях преминал автобус с чуждестранна регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли, помел и двама от водачите- мъж и жена, които загинали на място.

Жителите на двете созополски села – Росен и Присад, са се събрали пред дома на загиналия мъж.

„Шофьорът, който прегази детето ми, е с двойно гражданство и всеки момент може да избяга в Турция. Няма да е първият, нито последният, който го е правил. За мен за двойно убийство да лежи вкъщи не е нормално”, заяви Мария Тодорова, майката на загиналия по време на катастрофата Тодор.

Шофьорът на автобус, убил двама край Бургас, е задържан за срок до 72 часа

Тя заяви, че никой не се е свързал с тях за инцидента. Те разбрали от медиите сутринта. Водач на автобус, който е минал минути преди фаталния инцидент, е видял леката катастрофа.

 

 

„Когато минах, излизайки от кв. „Меден рудник”, видях автобус на аварийни. Когато наближих, видях в лявата лента и автомобил. Жена говореше по телефона, момчето беше до нея. Имаше видимост на около 100 метра, но там е неосветен участъка. Когато наближих, видях, че има хора на платното. Имах време за реакция. Не мога да си обясни как колегата не е успял да реагира”, коментира Николай.

Близките на загиналите настояват за доживотен затвор без право на обжалване.

Малко по-късно днес стана ясно, че след недоволството на хората прокуратурата в Бургас ще протестира домашния арест на шофьора.