В сряда стана ясно, че болницата ще бъде прeоборудвана в инфекциозна

На този етап приемът на болни във Втора градска болница в София не е преустановен. Това заяви зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов на брифинг в четвъртък. 

Мутафчийски: Състоянието на мъжа, настанен в „Пирогов”, се влошава (ВИДЕО)

„Преустройството на болницата ще започне след инструкции от страна на министъра на здравеопазването. В момента имаме план, който е координиран със съответните компетентни органи. Не са необходими големи промени от гледна точка на техническата инфраструктура. Лекарите работят с туберкулозно болни, така че имат опит със заразни хора. Има отделен вход. Сградата ще бъде разделена на две части – едната ще е за пациентите, а другата - за персонала”, каза още Барбалов. 

ИЗВЪНРЕДНО: Първа жертва на коронавируса у нас (ВИДЕО)

„За по-тежките случаи най-висока готовност имат във ВМА, Александровска и „Пирогов”. Те са с най-добрите реанимации. Във Втора градска очакваме по-леки случаи” поясни Барбалов. По думите му персоналът ще получи защитни средства. 

Пулмолог: Паниката и страхът потискат имунните клетки

„Лечебното заведение разполага с 3 специални апарата за обдишване на заразените с коронавирус”, заключи той.

Заповедта за реорганизиране и увеличаване на легловия фонд на лечебните заведения беше издадена от здравния министър Кирил Ананиев в сряда. Ето какво гласи тя:

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК