„Вътрешното разпространение на вируса все още не е водещо”, посочи още той

„В болшинството от случаите България продължава все още да внася вируса, независимо от това дали са български или чуждестранни граждани. Голяма част от тях са пребивавали в някои от най-засегнатите страни. В случая Италия, Испания, Великобритания и Германия. Така или иначе вътрешното разпространение на вируса все още не е водещо. Все още сме на етап, в който осъществяваме внос на вируса. Така коментира разпространението на COVID-19 у нас в ефира на „Неделята на NOVA”, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Още 8 нови случая на COVID-19 у нас

„Още сме в самото начало. 50 случая при население 7 милиона изобщо не е висока заболеваемост. Продължаваме да сме в опашката на Европа. Това е и смисълът на мерките, които до момента провеждаме – да дадем достатъчно време за подготовка и на здравната система, и на цялата страна да работи в тези условия. Започва да се преодолява недостигът на лични предпазни средства, работи се за осигуряването на машините за изкуствено вентилиране, от които ще имат нужда най-тежко засегнатите хора”, посочи още главният държавен здравен инспектор.

Кабинетът: Фирмите да не съкращават служители, поемаме 60% от заплатата им за първия месец (ВИДЕО)

Кунчев определи изказването на проф. Венцислав Мутафчийски от събота като силно, емоционално и мотивирано. „Това убеди много хора, че ако досега са възприемали вируса като някаква хипотетична заплаха, то вече трябва да знаят, че шансът да се срещнат с него е голям и, че от тяхното поведение зависи дали това ще се случи рано или късно”, добави Кунчев.

Градовете в България опустяха след мерките срещу коронавируса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО