Сред основните предложения са промяна на сроковете за декларане, плащане и изпълнение на финансови задължения

Бизнесът с конкретни мерки и предложения за това как фирмите да бъдат облекчени в извънредната ситуация с коронавируса, да намалят загубите си, както и да не пострадат доходите на хората. Сред основните предложения са промяна на сроковете за деклариране, плащане и изпълнение на финансови задължения.

КРИБ предлага 16 мерки за облекчаване на бизнеса

„Убеден съм, че за момента така, както се представят нещата, ще имаме пълен консенсус за мерките. Правителството вече дори реагира на някои от исканията, които поставихме. Надявам се нещата да продължат в тази посока“. Това заяви Илиян Терзиев – член на УС на КРИБ и председател на Камарата на стоителите.

„В момента най-важното е да запазим бизнеса от негативите, които ще се получат от рестриктивните мерки, които правителстовото приема“, каза още той. 

„Важно е да се разсрочи плащането на данъци. Трябва задължително да могат да работят фирми, които гарантират функционирането на държавата като транспортни фирми, строителни фирми, които изграждат неотложни обекти и др.“, категоричен бе Терзиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО