Карантината във Франция е задължителна, с известни изключения

Франция вече е втори ден на пълна блокада.Жертвите на COVID-19  там са 175. В центъра на Париж хора вече няма. Картината от пустите френски улици обиколи света. Редки изключения за напускане на дома се правят само в специални случаи - със специално разрешение за работа. Изключение е и нашият репортер Петя Желева.

200 000 са заболелите от коронавирус по света

Гледките от пустите улици бяха валидни само в първите часове от блокадата. Французинът си намери "вратичка" от забраната на правителството да напуска дома си по изключителни случай. Четвърта точка от декларацията, която се предоставя при напускане на дома гласи, че можем да се прави, за да се извърши физическа дейност.  И изведнъж улиците на Париж се напълниха със спортуващи французи.

175 жертви на COVID-19 във Франция

Над 10 000 проверки са осъществени от полицията само в Париж. Над 500 са глобени. В борбата с коронавируса се включи и френската армия. В най-засегнатия района беше изградена полева болница, от която бяха транспортирани заразени до Марсилия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

 Репортер: Петя Желева