„Най-важна е изолацията", поясни д-р Александър Симидчиев

„Апаратите за обдишене ще стигнат, ако няма много заразени“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ д-р Александър Симидчиев.

Трета жертва на коронавируса у нас

„Дори да причам на развалена плоча, отново ще повторя какво трябва да правим по време на епидемия - социално дистанциране. Това е най-важното. Хората да си стоят вкъщи и да си мият ръцете след всеки контакт повърхности. След като аз изляза от студиото, задължително ще си измия ръцете, а дотогава няма да си пипам лицето“, обясни лекарят. 

„Коронавирусът е отдавна познат като обикновена настинка. Именно това го прави опасен. Единственото, което е различно, е задухът при по-тежките случаи. Едно значително количество от хората го карат леко и без симптоми и това помага на разпространението. Те не знаят, че са болни от коронавирус. Споменаването на симптоми, които не са свързани с вируса, води до това, че много хора започват да се притесняват дали не са заразени", обясни докторът.

БАНСКО ПОД КАРАНТИНА: Как се живее в затворен град?

Той допълни, че е много важно да пазим медиците. „Апелирам всеки, който има повече маски, да намери начин и да ги даде на своя личен доктор. В Италия 10 % от всички заразени са медицински лица", поясни Александър Симидчиев.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП