Сред артикулите са маска, сапун и така желаната тоалетна хартия

Автомати в град Сергиев Посад в близост до руската столица Москва предлагат "апокалиптични комплекти за оцеляване" по време на пандемията от новия коронавирус, пише БТА.

ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС: Една четвърт от населението на света е под блокада

Комплектите, предназначени да облекчат паническото пазаруване по магазините, включват няколко артикула, чието търсене е повишено. Сред тях са медицинска маска, сапун, чесън, елда и така желаната тоалетна хартия.

Офертата е на компания, чието име не се споменава. Автоматите са разположени в близост до кметството на Сергиев Посад.

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

В отговор на критиките, че предлаганите комплекти за оцеляване са твърде скъпи - единичната им цена е 200 рубли, представител на компанията казва, че с предложението си не вредят на никого, нито нарушават законите.

"Не сме ние тези, които заслужават санкция, а хората, които се опитват да извлекат предимство от ситуацията с COVID-19 и продават медицински маски на между 50 и 100 пъти по-високи цени", казва представителят.

Цената на маските в Русия понастоящем е около 100 рубли, докато преди пандемията те са стрували 1 рубла. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП