Опашката там намалява

Продължава кризата с километричните колони от камиони на турската граница. През последните три дни шофьорите получават и помощ от БЧК и турското посолство, а от днес и българските превозвачи се включват в хуманитарната мисия. А междувременно опашката намаля драстично.

Километричната колона от тирове на границата ни с Турция не намалява (ВИДЕО)

„Днес шофьорите ще получат 1000 пакета с предпазни средства. Всеки един от тях има по 1 маска, чифт ръкавици, дезинфектант за ръцете, литър -1,5 литра вода и два кроасана. И още 1000 пакета сме направили само с вода и кроасани“, обясниха представители на превозвачески фирми.

БЧК започна акция в помощ на шофьорите, блокирани на "Капитан Андреево" (ВИДЕО)

„Хората са притеснени да не бъдат заразени с вирус. Притеснени са дали ще бъдат пропуснати. И сега е моментът да благодарим на министър-председателя за бързото действие от негова страна и задействането на всички служби, за да може да бъде намалена опашката и да бъдат пропуснати шофьорите“, каза Петко Ангелов.

По негови думи е имало бедстващи водачи за период от 3 седмици в Турция.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си