Опашката от тирове на пункта вече е дълга 30 км

Остава критична ситуацията на турската граница, където колоната от камиони е близо 50. От днес БЧК започна да раздава храна и вода на шофьорите. Димитър Иванов проследи хуманитарната операция.  В района на Любимец се намира единственият паркинг с магазини, от които могат да се възползват шофьорите в цялото протежение от 50 километра. Има и две бензиностанции. По 3-4 дни продължава чакането на границата. За това от БЧК започнаха да раздават по един кроасан.   

По 4 дни без храна и вода. Като Росен Хаджиев, който споделя, че никога досега не е виждал някой да раздава храна и вода на шофьорите.

Днес от Българския червен кръст раздават вода и кроасани. „Това е наличността, която го имаме като бедствен резерв. По решение на нашето ръководство той се отвори, за да може тези храни да бъдат предоставени“, каза Кольо Христозов от организацията.

Колоната от камиони на границата ни с Турция вече е 50 км (ВИДЕО)

Очаква се от утре да бъдат добавени поне сандвичи за шофьорите, които не могат да стигнат и до магазин. За да могат да спазват поне елементарна хигиена на опашката вече обикаля и водоноска, която да ги снабди с вода за миене. А все повече шофьори се притесняват от разпространението на вируса. „Притесняваме се бе, де да знам какво да напраим и ние не знаем“, сподели Валери Томов.

Преминаването през границата става бавна заради засилените мерки срещу коронавируса. От турска страна се правят прегледи на шофьорите, а от българска се мери температура. 

Репортер: Димитър Иванов