Жителите ще получават информация дали има замърсявания при работата на централата

Монитори и информационни табла ще бъдат монтирани на няколко места в Дупница и в Бобовдолско с постоянна информация за показателите за чистотата на въздуха в района на ТЕЦ „Бобов дол“, предаде БНР.

Така жителите на общините Бобов дол и Дупница ежедневно ще получават информация дали има замърсявания при работата на на централата, казаха от общинските управи в двата града.

Идеята за мониторите е на ръководството на ТЕЦ-а. Ежедневно ще се излъчват данни от мониторинговата система за измерване на двете пречиствателни съоръжения.

Освободиха от ареста директора на ТЕЦ "Бобов дол"

Кметът на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ-ът, Васил Васев заяви: „Ще измерват, ама как ще измерват, кой ще ги слага, къде ще са вързани, в реално време ли ще дава. Мъчат се да направят в разстояние на три години електронно табло, което да дава информация. Това табло дали ще бъде вързано с МОСВ, РИОСВ?“.

Местните хора продължават да се притесняват затова дали ТЕЦ-ът, срещу който има образувано досъдебно производство, а изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов, който е под парична гаранция от 30 000 лева, ще продължи да изгаря отпадъци в нарушение на правилата.

В тази връзка кметът на Големо село Васев каза: „Централата вече работи. Даже два автомобила са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си