Идеята му хрумва от компютърната игра Death Stranding

Навън пролетта настъпва, но изричната и единствена доказана засега мярка срещу COVID-19 e да останем по домовете си. За разумните излизания, когато те се налагат, баща на двумесечно бебе от Китай споделя личния си опит - той изобретява предпазна капсула. 

"Аз съм Цао Дзинйе. На 30 години съм. Хобито ми са дизайнът и иновациите. Заради епидемията прекарах един месец в изграждането на предпазна капсула за моето дете“, казва изобретателният китаец.

Идеята му хрумва от компютърната игра Death Stranding. 30-годишният мъж добавя система за пречистване на въздуха и специален вход с ръкавица, който позволява на бащата да обслужва бебето си по всяко време, без то да има директен контакт с външния свят. "Тази предпазна капсула е преработена от раница за котка. Разполага с електронна вентилаторна система и осигурява напълно изолирана, удобна и безопасна среда за бебето, когато то е навън", каза още той.

Българско медицинско изобретение в борба с COVID–19 (ВИДЕО)

Съпругата на Цао – Фанг, споделя, че в началото била скептична и не очаквала бебето да се чувства толкова удобно в подобно нещо. Впоследствие обаче се убедила, че капсулата е добра идея.

След като Цао публикува изобретението си в социалните мрежи, много хора се обръщат към него с молба да направи капсула и за техните деца. "Децата на някои родители са по-големи от моето бебе, но също искат такава чанта. Ще трябва да направя модела по-гъвкав“, казва китаецът.

Броят на заразените с коронавирус в Китай намалява с всеки изминал ден и страната постепенно се завръща към нормалния си начин на живот.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП