Какви мерки се взимат, за да бъдат защитени останалите работещи там медици?

С коронавирус са заразени вече седем служители на столичната Спешна помощ. Това стана ясно вчера на извънреден брифинг, на който говори д-р Георги Гелев, директор на звеното.

Служители на Спешна помощ заразени с COVID-19 (ВИДЕО)

Първоначално положителна проба е дала една служителка. Веднага са изследвани всички колеги от нейната смяна - общо 101 души. Така били установени още 7 случая.

„Тези проби, които са взети на колеги от вчерашната смяна, ще излязат малко по-късно днес. Късно снощи излезе още една положителна проба на медицинска сестра, като това прави положителните проби 8“, заяви говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска.

„В тази сложна ситуация очакваме тестването да започне днес, но това зависи много от нашите партньори и логистичните детайли. Много малко от хората с положителна проба за COVID-19 са със симптоми на заразата, което е добре. Поръчани са нови облекла, като наличностите се следят ежедневно. Това е един непрекъснат процес, в който работим от доста време“, добави Сунгарска.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП