Депутатът Александър Сиди коментира евентуалните ефекти от предложението

От ВМРО излязоха с предложение, свързано със спасяването на хората и икономиката в условия на пандемия. От партията настояват за ваучери, с които българите да планират своята почивка и такива за храна родно производство. В ефира на „Здравей, България” депутатът Александър Сиди коментира евентуалните ефекти от предложението.

„Това, което предлагаме ние, са ваучери от по 100 лева за всеки гражданин, за да може средствата да бъдат изразходвани обратно в българския туристически бизнес, който е най-засегнатият сектор. Това е една екстравагантна идея, която би могла да има своята реализация, стига правителството да реши”, обясни депутатът.

ТУРИЗМЪТ СЛЕД КРИЗА: Прогнозират къс летен сезон

Заедно с предложените мерки в сферата на туризма, Сиди коментира и вече приетата идея за повече български стоки в големите вериги супермаркети. „Благодаря на колегите от ГЕРБ, които се съгласиха с нас и приеха възможността в хипермаркетите да има българска стока - нещо, което големите вериги отказваха да направят по различни причини. С правителствено решение те вече ще бъдат задължени да предлагат конкретен процент българска стока в своите магазини, което е изключително важно за родните производители”, посочи той.

Защо от ВМРО искат спиране на вноса до изчерпване на родните стоки?

В защита на българското производство ВМРО предложи и ограничаване на вноса от трети страни до изчерпване на нашите стоки. До недостиг на продукти обаче нямало да се стигне, смята Александър Сиди. „Предлагаме вносът да се спре временно, а не да се забрани. В момента, в който нашата продукция започне да свършва и не може да задоволи пазара, тогава  вносът трябва да бъде позволен”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!