За даренията разказва посланикът на страната у нас Н. Пр. Владимир Кръстевски

Скопие получава помощ от България. За даренията, изпратени от страната ни, разказва посланикът на Северна Македония у нас Н. Пр. Владимир Кръстевски.

„Голяма благодарност за подкрепата на гражданите на България, на фирмите за хуманитарната помощ, която ни изпращат. 60 000 евро ще се изпратят в сряда в Македония”, каза Кръстевски.

„Най-голямото дарение е от депутата и бизнесмен Делян Пеевски и неговата фирма. „Софарма” дари значително количество лекарства. Има солидарност между нашите две приятелски държави”, посочи още посланикът.

ДАРЕНИЯТА НЕ СПИРАТ: Още хора и компании отделят средства за медиците и болниците

В Северна Македония мерките в битката срещу COVID-19 са още по-строги. 

„Вече втори уикенд беше реализиран полицейски час. За Великден гражданите си останаха вкъщи, спазват мерките, дисциплинирани са и в резултат на това ситуацията е под контрол”, разказа Владимир Кръстевски.

„Имаме 50 починали, но здравната ни система издържа, благодарение на мерките. Успешно се справяме с проблема и пандемията”, допълни посланикът на Северна Македония в България. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!