Темата коментират Мариан Башур и Михаил Кръстев

„Смятам, че мерките, свързани с извънредното положение у нас, са много адекватни. В резултат на това имаме много малко заразени и малко смъртни случаи в сравнение с другите страни“. Това заяви Мариан Башур в студиото на „Плюс-Минус.Коментарът след новините“.

Още двама починали с COVID-19, 1015 станаха регистрираните случаи у нас (ВИДЕО)

Според него ние сме от държавите, които са взели много бързи мерки още от самото начало на пандемията.

„Много хора смятаха Италия за изключение от правилото, но не е така. Франция, Испания, САЩ също са с подобни резултати като тези на Италия. Ако там бяха предприели по-рано мерки, както ние направихме, щеше да има много по-малко жертви и заразени“, категоричен е Башур.

Откриват телефон за консултации за пациенти с хронични заболявания

Според журналиста Михаил Кръстев много от мерките, приложени у нас, са ефективни и резултатите от тях са видими. „Това обаче не означава, че всяка една от тях е адекватна и не трябва да ги критикуваме“, посочи той.

И даде за пример въведените часови прозорци за допускане до София. „Това не беше достатъчно обмислено, тъй като пътникопотокът, независимо дали говорим за хора, напуснали столицата за празниците или за такива, които само работят там, не може да бъде поет в рамките на 2 часа“, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!