„Сега всичко е в ръцете на македонците“, каза още той

Подкрепата за Северна Македония е била през цялото време и тя е изразявана много пъти. Това заяви българският премиер Бойко Борисов в интервю за македонската телевизия „Сител“, предава БГНЕС. Той подчерта, че на последния Съвет ЕС е станало дума Северна Македония и Албания да бъдат подкрепени максимално. „Сега всичко е в ръцете на македонците“, каза българският премиер.

Борисов шофира, слушайки хитове за коронавируса (ВИДЕО)

Борисов заяви, че благодарение на Договора за добросъседство, който той сключи през август 2017 г. с бившия премиер Зоран Заев, е започнало да се говори въобще за присъединяване на Македония към ЕС.

„Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присъединяването към ЕС на нашити мили братя и сестри. Направихме всичко възможно, за да ги подпомагаме, след това тръгна и процесът с Гърция. Защитавал съм ви по всякакъв начин в ЕС, когато не искаха въобще да ви включат в преговорите“, каза още Борисов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.