Как се променя бизнесът на забавлението?

Мит или реалност е развлечението у дома по време на карантина? След като коронавирусът наложи спазването на социална изолация, бързо стана ясна необходимостта от преосмисляне на начините за забавление. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Даниела Пехливанова разказва през каква трансформация преминава шоубизнесът в условията на пандемия.

„Темата на NOVA”: Ролята на БЦЖ ваксината срещу COVID-19

Доскоро изразът „дискотека от дома“ звучеше като сюжет от нереалистична история, но само за месец се превърна в реалност, предизвиквайки феномен в световен мащаб. Карантината изкара на показ жаждата за разнообразие и общуване, провокирайки изобретателността не само на популярните личности, но и на обикновените хора. Така малко известен извън града си диджей от град Добрич доказа, че слава се печели за час.

Диджей Боби Бийт, както е познат в града си, не прави нещо по-различно от обикновеното – забавлява хората с музиката, която миксира. Разликата е само една – вместо от пулта в дискотеката, пуска музика от… терасата на жилището, в което живее, докато предава на живо в социалните мрежи.

Затворени зад стените на домовете си, звездите по цял свят се оказаха заложници на кризата. И те, също като диджея от Добрич, започнаха да се забавляват онлайн. А някои от тях дори вече печелят от това.

Темата на NOVA: Бежанците в условия на пандемия

Ще продължи ли дълго еуфорията от изяви в интернет и как ще се развие тази тенденция? Едно е сигурно – шоубизнесът твърдо се е заселил във виртуалното пространство, според едни – за постоянно, според други – временно. А заглавието на едноименната песен на легендарната група Queen – „Шоуто трябва да продължи“ днес е по-актуална от всякога.

Цялото предаване гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си