Според кмета на селото цената е 2 лева на квадратен метър

На фона на честванията и демонстрацията на командосите на полигона до село Црънча, местни  организираха мълчаливо бдение. Поводът за недоволството е, че гората е обявена за продажба, при това, според хората, на нищожни цени. Още рано сутринта жителите се качиха на една от поляните, за да обявят публично, че не дават гората им да бъде продадена.

България отбеляза Деня на храбростта и българската армия в извънредно положение (ОБЗОР)

Според кмета на селото цената е 2 лева на квадратен метър, колкото е парче балатум. Към момента купувач официално няма, но този факт не успокоява хората от Црънча. Всеки от тях носи скъп спомен от мястото. Не ги плаши нито суровия вятър, нито малката дистанция във връеме на пандемия.

Тук са и местните футболни герои. За тях мястото носи още - качвали са се на поляните и за да тренират. Тук са показвали и спортния си хъс, превръщайки поляната в игрище.

Борисов: Специалните части имат най-доброто, което може да се желае (ВИДЕО)

На фона на мълчаливото им бдение, както са го обявили , в далечината отекват куршуми. Тече обещаната демонстрация на командосите от полигона до Црънча. Събитието обаче е щурмувано от няколко цивилни с деца, които се появяват на бойното трасе без предупреждение. До хората горе на поляните достига информация, че цивилните, излезли между командосите  са от техния протест. Но се оказва, че никой тук не ги познава.

Докато цивилните, застрашили живота си, за да се покажат на полигона дават обяснения пред полицаите защо са прекъснали военната демонстрация пък, в местния магазин в Црънча днес над 140 души се подписаха против идеята за продажба на местната гора. А утре се очаква реакция и от местната власт в Пазарджик.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.