На празника на Българската армия премиерът посети военния учебен център „Црънча”

„Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае”. Това заяви премиерът Бойко Борисов. На празника на Българската армия той посети военния учебен център „Црънча”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Не сме съкратили нито един разход”, каза Борисов.„Всичко, което са поискали, сме им дали. Не могат да се оплачат”.

 

 

„Имам симпатия към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но когато имахме миграционен натиск, или терористи и диверсанти, дори и в рамките на града те могат да действат като специалните ни части в МВР. В пълна координация са с колегите от баретите и с НАТО-вските служби и армии. Мнението за тях е изключително добро”, каза Борисов.

„Няма риск, могат на три полоси да водят учение, 6 милиона лева имат да си направят казармата, за да може следващия път като дойде, да видя новата сграда. Както обикновено по български те поискаха още да я разширим, от 2,7 милиона, финансирането стана 6 милиона лева. Надявам се наесен да ни поканят да видим готовата казарма със столови и фитнеси, но и съвместните учения с останалите НАТО-вски части да можем като домакини да ги поканим на нещо добро”, коментира Борисов.

„Празник е днес, радваме му се, но заразата по никакъв начин не е преминала – 69 са новозаразените днес, но те са на клъстери. Затова си позволихме да махнем КПП-тата, но виждате, всички, които пристигат от чужбина, пренасят вируса. Как ще тръгне така туризма у нас”, коментира още премиерът. И добави, че днес има рекорд в Европа – 30 000 починали.

На въпрос дали България е избързала с разхлабването на мерките, премиерът каза, че всяко разпускане на мерките е след внимателен анализ, като гражданите трябва да спазват хигиенни мерки. „Нищо допълнително не сме разхлабили допълнително, което да развали рамката на картината – ако има ред и дисциплина в спорта на открито и разходките на хората, ще продължим. Разхлабваме само това, което да донесе повече сила, здрав дух и възможност хората на се усещат карантината така. България е с най-слабите мерки“, допълни Борисов.

Той обясни, че във вторник Законът за санитарните мерки е внесен, а в петък ще е извънредното заседание на парламента, на което ще бъде гласуван.

„Престъпно е заразени българи от чужбина да се върнат и да заразят цял квартал”, допълни премиерът и уточни, че започва засилено тестване на домове за възрастни в цялата страна. „Ако сме дисциплинирани и се спазват мерките, няма да има ръст на заболеваемостта”.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.