Директорът на ЦДГ "Брезичка" в столицата обясни, че има две мнения по този въпрос

След отпускането на редица мерки, много хора се питат дали ще отворят детски градини и как ще работят те. Вече станаха ясни и някои от предложенията за мерки, чрез които хем да се избегне заразяване между малчуганите, хем те да се върнат в забавачките.

ВАРИАНТ: На детска градина през седмица, ако има много желаещи

Според едно от предложенията не трябва да се допускат повече от 14 деца наведнъж. Ако има повече желаещи, то детската градина да работи на смени. „Това категорично не може да се случи. „Считам, че е необходимо всички, които имат нужда от посещение на детска градина да се възползват от това право“, заяви в предаването „Здравей, България“ Ваня Хербалиева, директор на столичната детска градина „Брезичка“, в която има 25 записани деца.

По думите ѝ има две тези за отварянето на забавачките, които се „борят“. „Едното мнение е, че е необходимо да отворят детските градини. Другото е, че трябва малко да се отложи това. Аз считам, че отварянето трябва да се случи на 1 юни“, коментира Хербалиева.

Детските градини може да отворят около 24 май (ВИДЕО)

Тя допълни, че от днес тръгва анкета сред родителите на децата в ЦДГ „Брезичка“. Имало и хора от екипа, които категорично отказвали да идват на работа. „Имаме две учителки, които са напуснали, две дами, които са заявили такова желание. Имаме и един помощник – възпитател, който не иска да идва на работа“, каза Хербалиева.

Люси Стаменова сподели, че за момента ще се възползва от възможността да не пуска детето си на забавачка, но в следващите месеци ще се наложи да го направи.

Още по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.