Вижте къде няма да плащаме за сянка

От днес плажовете официално отварят, но при строги правила заради коронавируса. Всички плажни ивици, които са със стопанини, са длъжни да осигуряват спасители и медицинско обслужване на посетителите. От 132 плажа, които имат договори с Министерството на туризма, 25 ще предоставят безплатни чадъри и шезлонги.

От 08.00 часа тази сутрин на плаж Бургас-Север безплатни чадъри и шезлонги очакваха плажуващи. За да се осигури дистанция между хората, всеки чадър трябва да има свободна площ от 20 кв. м.

За опасностите в морето и как да се предпазим от тях – говорят спасителите

„Шезлонгите са на 7 метра разстояние. Ще се осъществява ежедневна дезинфекция. На плажа в Бургас ще има 12 поста с по двама спасители”, каза Симеон Цветков, концесионер на плаж Бургас-Север в ефира на „Здравей, България". 

Спасителите увериха, че всички постове са оборудвани с всичко необходимо. Работното им време ще бъде от 08.00 до 18.00 ч. 

На плажовете вече дежурят линейки и реанимационен екип.Това лято и медицинският персонал ще работи по необичаен начин. 

„Имаме защитни облекла, маски, ръковици. Екипът е с екипировка и всякакво оборудване, което е задължително при оказване на всякаква медицинска помощ”, каза медицинската сестра Мила Самсонова.

Вижте целия списък с плажовете, на които сянката ще бъде безплатна:  

Плаж Шкорпиловци-юг, Област Варна (Община Долни чифлик), и плажовете в Област Бургас както следва:

Обзор-юг; Козлука; Делфин; Елените 2 (Община Несебър),

Ахелой (Община Поморие),

Бургас-север, Бургас-централен; Атанасовска коса (Община Бургас),

Росенец-север; Каваци-север; Каваци-юг; Дюни-юг; Дюни (Община Созопол),

Приморско-централен; Младост ММЦ (Община Приморско),

Къмпинг Нестинарка; Къмпинг-юг; Мечата дупка 2; Лозенец; Попски плаж 5; Царево-централен; Къмпинг Делфин (Община Царево).

Извън тях цените на плажните принадлежности на основната част от останалите плажове варират от 1 до 5 лв. Повече информация вижте ТУК.

Репортер: Цеца Алексова

Повече гледайте във видеото

ДО 15 ЮНИ: 7-дневна карантина за всички влизащи в Гърция

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.