Ще успее ли браншът да стъпи на крака след кризата?

Ново напрежение сред фитнесите. Браншът се готви за протест! Бизнесът настоява за спешна среща с премиера Бойко Борисов. Поводът- спешни мерки за справяне с кризата в сектора.

След извънредното положение – част от залите обявиха фалит, а натрупаните загуби се равняват на десетки милиони, според сметките на бранша.

Как да влезем във форма след дългата изолация? (ВИДЕО)

„Проблемите ни са, че залите бяха тотално затворени в продължение на два месеца. А секторите, които бяха напълно затворени, не бяха много. Нашият има постоянни и високи разходи. За да функционираме, ние трябва да поемем същите големи разходи, за да дойдат едва 30% от хората. Много колеги вече затварят”, казва Весела Тончева.

"Следващият проблем е, че много фитнеси работят с предплатени карти. Клиентите се връщат и искат те да бъдат удължени с 2 месеца, което означава, че ние трябва да работим без приход на свежи пари", добавя тя.

 

 

Ситуацията с танцовите зали е аналогична на тази с фитнесите, казва Ана. Тя е собственик на танцово студио и смята, че за много от тези места 20 души е изключително малък капацитет и не е рентабилен.

Повече по темата гледайте във видеото.