Рамазан Гьорен има 150 000 последователи във Facebook

Първото си ястие приготвя едва 8-годишен. А днес печели стотици хиляди последователи със своите вкусни и лесни рецепти. Фенове са му както турски, така и български домакини. Той е Рамзи. Но не Гордън Рамзи. А Рамазан Гьорен - професионален готвач от Турция.

Винаги усмихнат и положителен, цял живот готвач и истински майстор на вкусни и красиви ястия и гурмета - това е турският майстор Рамазан Гьорен, или както всички му казват – Рамзи.

Всеки ден той посещава пазара, за да се снабди с необходимите продукти, с които след това приготвя кулинарни шедьоври за своите около 150 000 последователи във  Facebook страницата си “В кухнята с Рамзи Гьорен”. „Започнах тази работа, когато бях на 11 години, след това учих занаята и в училище, работих в хотели с много звезди, запознах се с много добри и стойностни хора“, споделя Гьорен.

Реджеп: Възхищавах се на Галя в Hell’s Kitchen България

В родината си 35-годишният кулинар е подготвял трапезите на музикални звезди, за важни държавни протоколни събития, а в последните години е семеен готвач на голям турски бизнесмен. Споделя, че турската култура, храна и традиции са почти еднакви и това не му е създавало трудност да се адаптира в България. Трудност би изпитал ако му се наложи да работи нещо различно от това да твори в кухнята. „Честно казано изобщо не съм се замислял по тази тема - отворих си очите и аз съм готвач, заспивам вечерта и пак съм готвач. Изобщо не съм си помислял за друга работа“, казва Рамзи.

У дома основен помощник за приготвянето на храната е неговата съпруга. Тя е била и една от причините той да остане и да се развива в България. Рамзи има своя лична технология, по която приготвя своите специалитети - изборът и количеството на продуктите са предназначени само за 4 порции. А начинът им на готвене е съобразен и с възможностите на начинаещите кулинари.

Репортер: Милен Ангелов

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.