В ефира на "Здравей, България" темата коментираха Георги Харизанов и социологът Кольо Колев

„Васил Божков има капацитет да злепостави властта. Той е човек с много контакти, с много дълга бизнес история, познава добре участници във всички управления по време на прехода. Но не виждам доказателства за всичко, което говори”. Това каза в предаването „Здравей, България” Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Ръководителят на пресслужбата на кабинета: Божков доведе шефа на bTV в централата на ГЕРБ

Според него, ако бизнесменът има проблеми с някого, то те са със съдебната и законодателната власт. Последната забрани съществуването на частните лотарии. „Относно отношенията между Божков и неговите съдружници и Комисията по хазарта бих казал, че той се ползва с известна доза комфорт. Атаката срещу изпълнителната власт е плосък сюжет”, коментира той.

По думите на социолога Кольо Колев ударът срещу управляващите пада в много слабо защитено място. „Всяка власт е обременена с корупция. Тук точно за това става дума. Много често тези съмнения са потвърждавани”, заяви той и даде пример с аферата „Суджукгейт”.

Цветомир Найденов: Чувал съм, че Божков държал сакове с пари в офиса си

Социологът е категоричен, че ако обвиняемият бизнесмен извади доказателства за твърденията си, може да свали правителството. Но ако няма такива, всичко ще остане само съмнение. Според него целта на Божков е дестабилизиране на сегашното управление. "Без всякакво съмнение това е опит за удар срещу тях", каза Кольо Колев.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.