Решението се очаква днес в 11 часа

Няма други случаи на коронавирус в община Доспат извън обявените от Министерството на здравеопазването тази сутрин. Това каза в предаването „Здравей, България” председателят на местния кризисен щаб Красимир Горов.

НОВО ОГНИЩЕ НА COVID-19: 51 положителни проби в Доспат

„Вчера в късния следобед екипи на РЗИ взеха проби на всички контактни на заразените и днес пробите ще бъдат обработени. Предполагам, че до края деня ще има резултати. 4 екипа около 75 проби”, обясни той.

Горов е на мнение, че не е нужно градът да бъде поставен под карантина. Според него тази мярка не дава резултати. „Хората са информирани, достатъчно отговорни. И е достатъчно да спазват въведените със заповед на кмета на общината противоепидемични мерки. Надявам се, че заразата ще бъде локализирана и не е необходимо да се вземат по-твърди мерки”, коментира председателят на кризисния щаб.

35 са вече заразените с коронавирус в Сърница

Той обясни, че към този момент не е ясно дали разпространението на произвежданите в цеха огнище играчки ще бъде спряно, но увери, че там се спазват много високи строги мерки за хигиена.

В 11 часа в Пловдив ще се проведе среща, на която ще се реши дали Доспат ще мине под карантина. А най-много заразени има в самия град и село Барутин.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.