Доц. Ангел Кунчев успокои, че балове все пак ще има, дванадесетокласниците обаче, все още имат притеснения

Абитуриенти в очакване да падне забраната за провеждане на балове. Зрелостниците са започнали подготовката си от рано тази година и резервации има, но според ресторантьорите повечето от младежите искат да са сигурни, че ще могат да изкарат празника си без проблеми.

След последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 15-ти юни отвориха на закрито барове, клубове и дискотеки. Остана обаче една много важна забрана, а тя е за събиране на големи групи от хора на закрито, в това число сватби, кръщенета и балове.

Доц. Ангел Кунчев обаче успокои, че балове все пак ще има. Дванадесетокласниците обаче, все още имат притеснения.

Кунчев: Абитуриентски балове със сигурност ще има

„Организацията започна от много рано. Самият бал го организираме още от 11-ти клас. В момента, в който ни хванаха по-неподготвени, настъпи голямо притеснение. Всички въпроси бяха към нас, а ние нямаме точен отговор”, коментира Адриана, която е ученичка в 12 клас.

 

 

С падането на част от мерките, абитуриентите все пак решават да резервират дата в ресторант.

„Постоянно държим връзка с хотела, с родителите, с училището. Трудно ни е, защото всеки ден има някакви промени”, казва Хари, който също завършва училище тази година.

Как се чувстват абитуриентите от 51-во СОУ в София преди завършването?

„Хората се притесняват, но засега имаме дати за два бала при нас. В сравнение с предишни години, това е с 80% по-малко. Преди имахме 10-15 бала, сега ще направим 2 или 3”, коментира шеф Иван Манчев.

Той гарантира, че ще бъдат спазени всички правила за дистанция между празнуващите. „Моите маси са разделени на метър и половина всяка. Въпросът е хората да не искат да се събират накуп, но аз не им и позволявам. Ще им направим забележки, ще им кажем, че не може така и мисля, че и двете страни трябва да направят компромис, за да може балът да се състои. Ако се наложи ще имат и маски”, каза още шеф Манчев.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.