Четирима заразени в града

Регистрирано е ново огнище на коронавирус у нас - този път в Костенец. Четирима души от едно семейство са с положителни проби от направени PCR тестове. Десетки други контактни лица също са тествани. Детската градина е затворена и дезинфекцирана. Причината - заразената жена е била счетоводителка там. Заразени са нейният племенник, съпругата му и 1-годишното им дете. 

ПОРЕДЕН РЪСТ: 130 са новите случаи на коронавирус у нас

„На 19 юни при нас пристигна сигнал за 7 заразени лица на територията на общината с първи положителни проби. Свиках заседание на Кризисния щаб. Контактните лица на заразените са 50 човека. Вчера са взети 47 проби. Резултатите ще се готови до края на деня. Но до момента няма нищо притеснително”, обясни в „Здравей, България” кметът на града Йордан Ангелов. 

НОВО ОТКРИТИЕ: Кръвната група е от значение при COVID-19

 

 

Директорът на детската градина Василка Стойчева обясни, че са взети проби на всички 25 членове на колектива. „Взети са всички мерки за дезинфекция на помещенията. Прави се сутрешен филтър на децата, които посещават детската градина. За момента те, както и персонала, са добре и нямат никакви симптоми на заболяване”, обясни тя. При отрицателни резултати заведението ще отвори врати и ще работи нормално. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.