„Освен важността на работата, която вършим тук, е важно и здравето на народните представители и хората, с които те се срещат", каза Цвета Караянчева

Главният прокурор Иван Гешев отива в Народното събрание, за да представи годишния отчет на прокуратурата.

А преди това депутатите спориха дали да отхвърлят ветото на президента върху промените в закона за МВР. Задължителните маски също  станаха повод за нова престрелка в пленарната зала.

 

 

Парламентарният ден започна със спорове и закани. След като от парламентарната трибуна депутатът от Обединени патриоти докладва, че двама негови колеги са без маски, последва предупреждение от Цвета Караянчева. Председателят на парламента призова независимият депутат Павел Шопов и народният представител от БСП Александър Паунов да сложат своите маски. Стигна се до спорове дали парламентът е обществено и задължително ли е там да се носят маски. 

Депутатите гласуват ветото на президента върху закона за МВР

 

 

"От няколко заседания прави впечатление, че двама наши колеги не си носят маските и ви моля да вземете мерки по този въпрос”, обърна се Славчо Атанасов към Цвета Караянчева.

„Не считам, че е редно всяка сутрин заседанието да започва с това някой да излиза на тази трибуна и да преброява колегите, които са без маски. Считам, че за тази работа си има РЗИ”, отговори Георги Свиленски от БСП.

А председателят на парламента Цвета Караянчева сезира здравната инспекция за двамата депутати без маски.

Комисията по вътрешна сигурност отхвърли ветото на Радев

Президентът наложи вето върху промените в Закона за МВР

Ръководството на парламента трябва да бъде глобено. То трябва да осигури разстояние между депутатите от метър и половина. Да дойде РЗИ и да ни глоби. Ние ще обжалваме в съда”, категоричен беше Александър Паунов.

Парламентът отхвърли ветото на президента, което той наложи върху поправките в Закона за МВР, с които се регламентира създаването на нова охранителна дирекция към вътрешното министерство.

Сега на ход е РЗИ, която да прецени дал ида глоби  и депутатите без маски и ръководството на парламента за липсата на дистанция в пленарната зала.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.