Над 20 патрулиращи екипа ще следят движението от петък до неделя до края на сезона

Специални мерки за облекчаване на трафика към курортите по Южното Черноморие предприе Пътна полиция в Бургас. Заради засиления интерес към черноморските градчета на юг през цялото лято полицейските екипи ще работят с увеличен капацитет, особено през почивните дни.

Над 20 патрулиращи полицейски екипа ще има по цялото Южно Черноморие в дните от петък до неделя до края на туристическия сезон. Това са само част от мерките на Пътна полиция- Бургас. Другите мерки са контрол на скоростта и за това водачите да не шофират след употреба на алкохол и наркотици.

Пътуването до морето – по нови правила (ОБЗОР)

Заради старта на активния туристически сезон и интереса на българските граждани към родното Черноморие Пътна полиция в Бургас засили контрола по пътищата на региона в почивните дни.

„Основната превенция, която се извършва,това е за движение с превишена скорост”, обясни комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция”-Бургас.

От неделя следобед екипи на Пътна полиция патрулират и по новия участък- обхода на Поморие, който беше открит за сезона и по който до края на септември има ограничение на скоростта.

„В този участък максимално разрешената скорост за движение на МПС е 70 км/ч.Най-високата скорост за деня, която сме установили, е 103 км в час”, обясни инспектор Георги Димитров, Пътен контрол – Поморие.

Водачите, които са били засечени с превишена скорост по новия участък, ще получат електронни фишове.

Само за трите почивни дни по Южното Черноморие са установени 8 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.  

„Като количеството на алкохол е над 1,2 промила. И в два случая сме констатирали водачи, които са седнали зад волана и са употребили наркотични вещества”, обясни комисар Неделчо Рачев.

За да се облекчи трафикът от АМ „Тракия” към Бургас и Южното Черноморие в петък и в неделя ще има регулиране на движението от полицейски екипи.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си