В Северна България и около крайбрежието ще подухва прохладен вятър

Предстои слънчев и горещ уикенд със следобедни температури в събота в интервала 30-35 градуса. В западната част на Дунавската равнина и по долината на Струма термометрите ще покажат най-високи стойности. В Северна България и около крайбрежието ще подухва прохладен вятър. По крайбрежието се очертава също горещ ден с температури в ранния следобед между 27 и 30 градуса. Термометрите във водата ще показват 26-27 градуса. Вълнението – сравнително слабо, но все пак осезаемо с височина на вълната около метър.

Неделята също се очертава суха и гореща. Температурният интервал отново е 30-35 градуса в най-топлата част на денонощието. След обяд, първо в северозапада, а после и на изток ще задуха по-силен вятър, който ще отбележи преминаването на студен атмосферен фронт. Превалявания в незначителни количества са възможни на изолирани места в планинските масиви на Западна България.

Захлаждането ще продължи в понеделник в източна посока с по-значителна облачност на Североизток, където в понеделник облачността ще е по-плътна с възможност да превали слабо. В първите дни на новата седмица облачността ще е динамична, но валежи са слабо вероятни. Следобедните температури ще се колебаят около 30 градуса. Атмосферно смущение се очаква към четвъртък-петък, с възможност за превалявания в западната половина на страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.