Зам.-председател на ПГ на "БСП за България" призова хората на площада да се разграничат от тези със спорно минало

„На площада има толкова млади хора с искания за по-добър живот. Искам те да имат безоблачно бъдеще и да се чувстват сигурни в страната, в която живеят. Но на протестите има и такива, които имат свой сценарий – хора, които са олицетворение на миналото и ползват брутален метод на живот и управление, за да придобият икономическо влияние. Отдавна сме минали този етап от развитието на държавата и не трябва да се връщаме към него”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-председател на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева.

Протестиращите в София образуваха жива верига, за да предотвратят провокации (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя сподели, че се опасява, че хората ще останат измамени накрая. „Ясно се вижда опитът за прокрадване на друг сценарий, който ще бъде опасен за управлението на държавата. Говоря за това, което излезе в медиите за хора, които се укриват в далечната арабска държава”, каза още  зам.-председател на ПГ на "БСП за България" .

Агитки на протеста в София, демонстранти пазиха полицаите от провокаторите (ВИДЕО+СНИМКИ)

В предаването тя коментира и опита за убийство над съпруга й Манол Велев.

 

 

 „Където и каквото трябва съм казала. Минаха 13 години от опита за покушение. Чакам справедливост. Този тип престъпления се доказват трудно. Искам да вярвам, че прокуратурата има силата да стигне докрай, че това е един работещ орган, една институция, в която гражданите усещат подкрепа и сигурност”, поясни Лечева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.