Недоволство имаше в различни градове на страната

Без ексцесии, но с масови протести премина осмата вечер на антиправителствените демонстрации у нас. Недоволство отново изпълни улиците на София, Пловдив, Варна, Бургас и още немалко големи градове.

София, Снимка: БГНЕС

За поредна вечер недоволните се събраха пред президентството, за да поискат оставката на кабинета и главния прокурор.

„Да има предсрочни избори, да дойдат други хора, които, може би, по-компетентно ще управляват и няма да са толкова корумпирани”, каза протестиращ.

Агитки на протеста в София, демонстранти пазиха полицаите от провокаторите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко след 19 часа шествие тръгна по бул. „Дондуков”, през улица „Раковски” към Народното събрание.  

„В момента протестирам за своето бъдеще. Може би ще отида да уча някъде в чужбина, но трябва нещо да ме накара да се върна, за да помогна, защото аз обожавам България”, допълни друга протестираща.

София, Снимка: БГНЕС

С викове „оставка” протестиращите стигнаха и до „Орлов мост”, който бе блокиран за кратко. След това недоволните се върнаха пред Министерския съвет.

След 22 часа напрежението леко се покачи, след като малка група от протестиращи запалиха димки. Направиха опит да ги хвърлят към сградата на Министерския съвет. Хората около тях обаче направиха кордон пред полицаите и не се стигна до сблъсъци.

Във Варна недоволните се събраха пред сградата на общината. В Русе протестът  започна от сградата на Съдебната палата и премина през централните улици. Протести имаше още в Шумен, Хасково, Добрич и Монтана.

ДЕН ОСМИ: Протестите с искане за оставка на кабинета продължават

Седма поредна вечер на протести в София и други големи градове (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борисов обмисля пет варианта за бъдещето на кабинета

Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.