По пътното платно има разпилян товар

Камион, натоварен със скрап, се обърна и запуши движението през Искърското дефиле. Катастрофата стана около 13 часа днес. За щастие няма пострадали при инцидента, но движението в района е затруднено.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Румънският тир, превозващ метали за скрап, се обръща на пътя между Своге и София при село Владо Тричков, около 13 следобед. За 27-годишния шофьор се оказа трудно да разкаже какво точно се случило.

„Не си дадох сметка какво се случва. Просто не си дадох сметка”, каза той.

Шофьра се размина без сериозни наранявания. Няма данни да е употребил алкохол или опасващи вещества. Според очевидци 27-годишния Козмин губи управление на тира, влизайки в острия завой. Местните разказват, че инциденти тук се случват често.

„Последният инцидент се случи преди може би няма и един месец”, коментира Лилия Георгиева.

 

 

Хората твърдят, че дори писали на институциите, че асфалта е хлъзгав, а завоите остри.

„Предложихме да сложат поне табела “Пропусни колоната”, защото когато се образува една колона, шофьорите се изневерят и това е предпоставка за ПТП. По повечето завои те дори не могат да минат, изчакват се и става задръстване”, каза Лилия Георгиев.

Километрично задръстване образува и катастрофата.

Десетки коли останаха блокирани с часове, въпреки, че движението се пренасочваше по обходни маршрути.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.