Христо Иванов и младежите на "Да, България" са пред правителствената резиденция

20-ти ден на протест в центъра на София. Все още протестиращите се събират на обичайния си сборен пункт - фонтанът пред Президентството. 

Очаква се малко по-късно движението на автомобили тук в „триъгълника на властта” да бъде блокирано. Дали след това протестиращите отново ще тръгнат на традиционното си шествие из града и дали отново ще бъдат затворени ключови кръстовища и булеварди, ще стане ясно около 9 вечерта. 

Протестът в столицата  достигна и до правителствената вила „Секвоя” в квартал „Бояна”. Правосъдният министър от второто правителство на Борисов - Христо Иванов заедно със свои съпартийци от „Да, България” донесоха няколко чувала с фалшиви евробанкноти с лика на премиера, за да проверяват дали могат да ги внесат в резиденцията. 

 

 

„Тук сме, защото всъщност искаме да покажем най-ясната конкретната причина, поради която подкрепяме протестите и искаме оставката на това управление. Тази причина е корупцията на високите етажи на властта”, каза Христо Иванов.


Снимка: БГНЕС

Протест имаше и в Пловдив.

„Какво се надяваме ли? На нещо по-добро. По-добро да стане за България и за нашите деца и внуци”, казаха протестиращи там.

Във Варна протестиращите блокираха кръстовището пред Общината, и се отправиха на шествие по основните булеварди на града.

Снимка: БГНЕС

„Управляващите, когато видят, че всички сме на улицата и изискваме и им държим сметка за делата, тогава те ще си преценяват действията”, казват те.

А демонстрантите от Бургас блокираха за кратко подземната улица, пеейки химна на страната.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.