Щъркелите - защитен вид в Германия – са построили гнездо в пивоварната „Цванцгер“

Пивоварна в германската провинция Бавария е принудена да спре производството на бира, след като семейство щъркели сви гнездо в един от комините й, предава агенция "Фокус".

Щъркелите - защитен вид в Германия – са построили гнездо в пивоварната „Цванцгер“ в село Улфелд в началото на пролетта, което е довело до спиране на производството, каза пивоварът Кристиан Цванцгер пред AFP.

Арестуваха един от бодигардовете на кралицата заради 9 сака с кокаин

Улфелд отдавна е любимо място на щъркелите, които често се връщат на същите места всяка година, за да построят гнездата си.

"Вече имахме едно миналата година (на покрива) и младите щъркели, когато се връщат, често идват на едно и също място. Затова потърсиха място за изграждане на гнездото си и го направиха на комина на пивоварната, - каза Цанцгер.

Той и неговият екип бяха планирали да изчакат до завършване на гнездото и след това да го преместят от комина, но тогава Германия беше блокирана поради коронавируса.

Маратонки на Майкъл Джордан могат да достигнат рекордна цена на търг

Това означава, че трябваше да изчакат до сега, за да получат специализирана помощ, необходима за справяне с гнездото, а бебетата щъркели се излюпиха оттогава. Сега пивоварната се надява да премести гнездото през следващата седмица.

Междувременно запасите от бира намаляват и дори ако изработването й се възобнови следващата седмица, бирата няма да е готова до средата на септември. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.