Това стана ясно от брифинг на СДВР

"При протеста пред Министерския съвет е подаден сигнал за две лица, които са били в неадекватно състояние. Едното от тях е било без документи за самоличност и отведено в районно управление, другото е било отстранено от района на протеста". Това обяви по време на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция". 

17 линнии на градкия транспорт в София с променени маршрути (СПИСЪК)

Протестът снощи е започнал около 19.00 ч. в района на площад „Независимост”. В 21.30 ч. е започнало шествие към „Орлов мост”, което е продължило по „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Стоядинова уточни, че на „Орлов мост” в момента са разположени 23 палатки, 9 шатри, с общо 30 души в тях. На кръстовището при Софийския университет има 18 палатки, 5 шатри с 12 души. На бул. „Цар Освободител” има 7 палатки, 6 шатри с 8 души.

Относно твърденията на една от майките от "Системата ни убива", че при опита техен бус да достигне до „Орлов мост” децата им са бити и бутани от полицаи, Стоядинова коментира, че няма информация за такъв сигнал. „Ако все пак има, „Столична дирекция” ще извърши проверка”, поясни тя.

Блокадата на кръстовища в София продължава

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.