Анжело Болети ще трябва да заплати 166 евро

Кукуриганията на петли явно не се харесват на гражданите на италианското градче Кастирага Видардо, където 83-годишен мъж получи глоба, заради шумната си птица, предава агенция "Фокус".

Неизвестни отвлякоха петел и поискаха откуп, за да го върнат (ВИДЕО)

Дългогодишният жител на градчето Анжело Болети ще трябва да заплати 166 евро, според местния вестник Il Cittadino, тъй като съседите му се оплакали от петела, който кукуригал шумно всяка сутрин.

"Нямам думи, защо беше нужно това?", коментира Болети в интервю за местното издание.

Той обяснил, че петелът му, на име Карлино, по-рано живеел в градината му за дълго време. Тогава всъщност съседите му за първи път се оплакали от шумната птица и продължили да се оплакват, докато Болети не бил принуден да я подари на свой приятел.

Болети взел обратно птицата за известно време, тъй като неговият приятел бил на почивка за 20 дни. Малко по-късно на вратата му почукал полицай, който го уведомил, че съседите му се оплакват от шума, който идва от градината му. Петелът кукуригал всяка сутрин около 4:30 ч. и това будело съседите.

Петел боец закла стопанина си в Индия

Малко по-късно възрастният мъж бил глобен на базата на местен закон, който гласял, че домашните любимци трябва да бъдат държани на поне 10 метра от къщите на съседите. Болети твърди, че държал петелът в клетка недалеч от къщата на съседите и казва, че ще обжалва глобата, тъй като не е знаел за това правило. Според местната полиция, Болети е информирал служителя на реда, че петелът ще остане само за 20 дни, но го е задържал за по-дълго.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си