На бул. „Св.Св. Кирил и Методий“ се образува огромен водовъртеж с диаметър 8 метра

Пороен дъжд, изсипващ се повече от час, наводни улиците в Благоевград. Наводнен е паркингът пред жп-гарата, затвориха за движение и участъкът от ул. "Димитър Солунски" – от гарата до жп-прелеза към квартал Грамада.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бурята в Благоевград започна в ранния следобед. Проливният дъжд почти блокира движението по магистрала "Струма", защото много от шофьорите спряха в аварийната лента.

В града улиците се наводниха за минути, а за автомобилите стана почти невъзможно да се движат. Отводнителната система не издържа и от шахтите започна да избива вода. Асфалтът по много от улиците беше избит от водната стихия.

 

 

Според живущ в района запушените шахти в района на жп-гарата са и заради ремонта преди 2 г. на ул. „Марица“. Тогава по улицата, пряка на „Димитър Солунски“, на няколко пъти порои я наводняваха. Вследствие на това целият пясък бе набутан в канализационния колектор. Най-ниската му част е именно районът пред жп-гарата, шахтите не можаха днес да поемат водата.

Над 50 са сигналите за наводнени улици и за час в Благоевград. 

 

 

А няколко жилищни входа попаднаха във воден капан. В квартал „Запад” дъждовната вода запълни улицата и се наложи противопожарната служба да се намесва и да отпушва шахтите.

„За нула време се изсипа и с години е така, когато има проливен дъжд се запушват каналите, явно са са малки, не могат да поемат водата, мазетата на всички блокове са пълни, всичко е пълно”, казват потърпевши.

Заради бурята деретата се напълниха с вода, а пороят увреди и един от малките мостове край булевард „Пейо Яворов”.

 

 

В противопожарната служба са получени над 30 сигнала за наводнени мазета. След дъжда някои от централните улици се напълниха със земна маса и боклуци. Бурята удари и региона на Сандански. Там количествата дъжд също предизвика наводнени улици и затруднено придвижване.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.